11 Şubat 2015

TAVUĞU YIKAMAK ÇOK ZARARLIYMIŞ..AMAN DİKKAT!

Tavuğun üzerinde bulunan kampilobakter bakterileri tavuğu yıkadığımızda su damlaları yoluyla çalıştığımız alana, üzerimize ve etrafa yayılmakta imiş.
Çiğ tavukta bulunan bu tür bakteri ciddi sinir hasarına ve komplikasyonlara   neden olabiliyormuş.
Tavuk, gıda zehirlenmesine neden olan besinlerin başında gelirken,
bu tip rahatsızlıkların ölüme de neden olabileceği belirtiliyor. 
En büyük risk grubu beş yaş altı çocuklar ve ileri yaştaki yetişkinler.
Ve önemli konudan bir tanesi de aldığımız ürünün taze olmasına dikkat etmeli ve
muhakkak son tüketim taririne bakmayı unutmamalı..
Sağlıklı ve mutlu kalın hanımlar..


2 yorum:

  1. Zaten yaz ayında çocuklarım tavuktan zehirlenmişti. O günden beri pek fazla tavuk almamaya çalışşıyorum.Zaten öyle bir zamanda yaşıyoruz ki yediğimiz herşeyin yarardan çok zararı olmaya başladı. Rabbim sonumuzu hayır eylesin.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Pıffff:( Bunu bilmiyordum... Öğrendiğim iyi oldu... Bilgi için teşekkürler... Sevgiler...
    http://bahartanricasi.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil